Ukládat si tak bokem...

11. 02. 2013 11:29:03
Bývalá fotbalistova manželka Renáta Řepková není příliš spokojená s vypořádáním majetku a výživným 131 tisíc měsíčně.

„Měla jsem být asi větší potvora a ukládat si bokem.“

Dlouho jsem přemýšlela, jak komentovat tento žblebt - aniž bych padla v podezření, že sympatizuji se světovým rekordmanem v počtu červených karet Řepkou. Nebo aniž bych jako s dřívím do lesa spěchala s vysvětlením, v čem je tento výrok vlastně vtipný a smutný zároveň...

Tak se alespoň pokusím nastínit, jak jsou, dle mého názoru, prostřednictvím výživného rozvedení rodiče znevýhodňováni ve srovnání s těmi nerozvedenými. A to nejen z hlediska finančního, ale například také ve svých výchovných možnostech.

Mnoho dětí často od rodičů slýchá frázi: „Dokud tě živíme a dokud žiješ pod naší střechou, budeš respektovat námi stanovená pravidla!“ Když třeba rodiče nejsou moc spokojeni se způsobem života, jaký jejich potomci vedou, mohou s klidem prohlásit: „Na tvé flámování ti přispívat nebudeme“ nebo „Nehodláme už dál ukladat-si-tak-bokem.jpg
financovat tvé studijní debakly!“

Může něco podobného říct také rozvedený rodič, který nemá dítě ve své péči? Musí rozvedený rodič jen nečinně přihlížet, jak jeho dítě dělá věci, které on nepovažuje za správné? Anebo si dokonce nechat líbit jeho přehlížení, nezájem či urážky? Proč pro děti rozvedených rodičů neplatí ono staré dobré „koho chleba jíš, toho píseň zpívej“? Chceme své děti učit respektu a slušnosti, nebo jen natahovat dlaň?

No a ještě k výši výživného – přiznám se, pro mne jsou to nepředstavitelné částky. Zajímalo by mě, jestli je možné, aby paní Řepková utratila za školné a náklady na obě děti 1 572 000 Kč ročně. A jak asi dospěl soud k takto vysokému výživnému? Pokud podle doporučených tabulek (při nejnižší sazbě na děti v tomto věku, tzn.
15 % a 19 % příjmu), pak to znamená, že by si Řepka mohl přijít na nějakých 385 294 Kč měsíčně. Je to vůbec pro něj v současnosti reálné? Jeho plat ve Spartě byl prý 800 000 Kč. V Českých Budějovicích pak poklesl na „pouhých“ 150 000 Kč. Těžko říct, co jej čeká nyní. Možná najde nové angažmá, možná ukončí svou sportovní kariéru. Kdo ví? Třeba má vystaráno až do konce života, třeba ne.

Každopádně víc než o šarvátky na hřišti bude se teď Řepka muset starat o pravidelné placení vysokých alimentů. Měly by však na něj být kladeny podobně vysoké požadavky, i pokud jde
o věnování se svým dětem a jejich výchovu. A měl by i v tomto směru obstát.

A co jeho bývalá manželka? Zbude z výživného ještě něco i pro ni? Nebo si bude nakonec muset najít nějakou práci? Vždyť si ani neukládala bokem! Jak sama říká, měla být větší potvora. Rozdíl mezi velkou a malou potvorou se zřejmě počítá v částkách s šesti nulami...

logo1.jpg

Uveřejněno 8.2.2013 na portálu Střídavka

ŽBLEBT ROKU 2012 vybírá nejpodivnější či nejhloupější výrok známých osob, který pronesly na téma rozvodu a porozvodové péče o děti.


Stále je ještě možné
HLASOVAT V ANKETĚ

Autor: Vlasta Hurtová | pondělí 11.2.2013 11:29 | karma článku: 19.21 | přečteno: 1203x

Další články blogera

Vlasta Hurtová

Myši patří do nebe

Tento článek není recenzí, jen spíš určitým zamyšlením se nad tímto filmem... Varuji předem, že asi obsahuje spoiler! A omlouvám se za tu morbidní fotku, ale když je to o smrti myšky, tak toto jsme před časem našli!

11.2.2022 v 22:55 | Karma článku: 10.12 | Přečteno: 317 | Diskuse

Vlasta Hurtová

Dlouhovláska 2

A už od dob Libuše víme, že dlouhé vlasy neznamenají automaticky i dlouhé vedení. Ale někdy, bohužel, zasáhne naši korunu krásy zákeřná nemoc... A co s tím pak?

10.2.2022 v 6:51 | Karma článku: 5.89 | Přečteno: 212 | Diskuse

Vlasta Hurtová

Dlouhovláska 1

Dlouhovlásky zde byly, jsou a budou! A už od dob Libuše víme, že dlouhé vlasy neznamenají automaticky i dlouhé vedení. Jenže ne každému je v tomto směru přáno. A někdy, bohužel, zasáhne naši korunu krásy i zákeřná nemoc...

9.2.2022 v 17:22 | Karma článku: 12.42 | Přečteno: 554 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.38 | Přečteno: 542 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 28.51 | Přečteno: 1880 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.48 | Přečteno: 278 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.26 | Přečteno: 207 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.02 | Přečteno: 269 | Diskuse
Počet článků 61 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1327

Neživím, nepřepínám, ale pořád něco řeším...

 

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...