Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paní Hurtová, jste matka? Napadla mě jedna věc. Co byste dělala po rozvodu, kdy by soud přiřknul dítě otci? Co byste jako matka dělala, kdyby dítě mělo putovat každý týden mezi rodiči? Nebo spíše, zkuste si představit,že vy jste tím dítětem a každý týden měníte domov, kamarády, prostředí. Víte, já jsem něco podobného zažil. Ne střídavku, ale kdy mého otce za komunistů stěhovali z místa na místo pro jeho názory. Než jsem si mohl zvyknout na kamarády, tak jsme byli zase někde jinde. Věřte, nebylo to příjemné. Ale za to nemohli rodiče. Ale vy se snažíte o něco podobného. Jinak Vám upřímně řeknu, že tu frustraci si nesu sebou a dokud jsem neznal souvislosti, tak jsem obviňoval rodiče, kteří za to nenesli vinu, ale vy ty děti vrháte do ještě horších podmínek a ještě se plácáte po ramenou, jak jste progresivní a jak to je úžasné.

8 1
možnosti

Pry je matka, ale vubec ji nevadi myslenka na to, ze by dite bylo kocovnik...Fandi kocovnikum. Pry jsou to dva domovy. :-)

6 1
možnosti

Vlasto,

gratuluji k diskusi pod článkem. Věřím, že z množiny čtenářů idnes někteří čtou váš blog. A z nich někteří navštíví diskusi a čtou. A teprve někteří z nich diskutují. Věřím, že Ti kteří čtou u toho přemýšlejí.

Je potřeba mluvit, číst a přemýšlet.

1 9
možnosti

Tak si to pořadí obraťte pro sebe. Číst, přemýšlet a mluvit

9 1
možnosti
Foto

Když vidím nenávistné a sobecké příspěvky některých žen, pak není na místě prosazovat střídavku, ale výlučnou péči otce...

2 11
možnosti

Nastesti o takovych vecech nerozhodujete. Jsou i lide, kteri si uvedomuji, ze stridani domova neni vhodne. Domov ma byt jen jeden. Nekdy je u matky, nekdy u otce. Zalezi na okolnostech.

10 2
možnosti
Foto

sebestředná pseudovipka bude sebestředná matka...sobectví a "vyhrát za každou cenu" i na úkor dítěte není známka dobré mámy...tam patří spíše tolerance a schopnost netahat svou animozitu k partnerovi mezi děti....ale tu tady bohužel nenalézáme. Moc mě to u téhle "exotické selebrity" ale nepřekvapuje.;-)

6 4
možnosti

Ale Vladimíre, to je i paní Hurtová a další střídavky. Jím nezáleží na dítěti, jak se cítí, ale záleží jím na tom, aby oni dosáhli svého. Takže raději vnutí dítěti dvě rodiny, které dítě bude střídat 25x do roka. Ty by jsi to psychicky zvládnul?

8 2
možnosti

Pane Kavko, s údivem čtu Váš příspěvek a přemýšlím, co to znamená. Žijeme ve střední Evropě, která (než došlo jakémusi rozpadu respektu k tradicím částí společnosti) rodinu ctila. Je to snad Váš alibismus? Neochota být zodpovědný vůči vlastním potomkům? Nebo co jiného? Nejen matka, ale i otec formuje osobnost dítěte. Ke svým genům předává vlastní náhled na svět, tradice, historii a spolutvoří tak nepřetržité spojení mezi předky a potomky. Snaží se dávat dětem to nejlepší, cele ho stavět do života. 

x

Svět o němž píšete, by mohl být světem kudlanek, které potřebují samce jen k rozmnožení a pak ho prostě "spotřebují".  Neberu Vám Váš názor, ale ze společenského hlediska je přímo "toxický", protože degraduje muže a otce na pouhé tvůrce zárodečných buněk. Vy byste muže v této roli viděl rád? Není to podivné?

3 9
možnosti

Maruško, jste si jistá, že jste si přečetla co jsem napsal? Já nepopírám důležitost otce, ale říkám, že otec je méně významný pro dítě než matka , což je z biologického hlediska pravda. A tohle znali již staří Římané, aniž by cokoliv tušili o psychologickém vývoji dítěte. A tradiční rodinou a vazbami se nemá u střídavku cenu ohánět.

A svět kudlanek. Kudlanka chce samečka a sameček chce roznášet svoje geny. Nikdy tomu nebylo jinak, až křesťanství přineslo model rodiny a věrnosti. I to staré židovství mělo mnohoženství a za určitých podmínek konkubinát.

8 3
možnosti

Paní Hurtová, do tří let formuje osobnost dítěte matka. Otec není potřebný, Později to je zase matka, která předává potomkům to, co je bude formovat. Otec učí potomky (mužské) dovednostem, ale to samé zastane pěstoun. Otec není pro dítě podstatný a židé to vědí už pět tisíc let, proto i národnost je u nich po matce. Pro dítě je důležitá harmonická rodina a opravdu je jedno, zda je tam pěstoun či otec, matka je důležitá. Podívejte se do světa, pokud s Hodinou umíte anglicky, německy, francouzsky či italsky. Ty vaše vize dopadly vždy katastrofou a z těch dětí jsou neurotici.

9 3
možnosti
Foto

"Otec není potřebný ani podstatý", hmmm! Pro mě teda byl velmi důležitý a je stále a pro mé děti také. A copak už neplatí pro všechny "cti otce svého a matku svou.." !? 8-o

2 8
možnosti
Foto

STOP rozvoduchtivým matkám, které chtějí z otce udělat

"stykače".

!!

LÁSKU A VDĚČNOST těm, které se snaží dětem zachovat rodinu, a pokud to opravdu nejde, alespoň oba rodiče.

2 9
možnosti

Stop lidem, kteri dite pouzivaji jako pesaka v nechutne sachove partii, kde se manipuluje a lze.

9 2
možnosti

S Otcem sice odchází živobytí, ale s matkou život. Dítě by mělo být vždy u matky a v jedné rodině a to i té, co si matka po rozchodu vyvolí. To nijak neupírá otcovská práva a nesnižuje otce. Ale střídání dětí? To je to nejhorší co může být. Dítě má mít jeden domov, jednu rodinu, byť s jedním cizím rodičem, jeden dům či byt. Nejde dva domovy, dva  byty, dvě zahrady, dvoje hračky, dva styly, či dvě civilizace. Pak to je schizofrenie, kdy na hraní rodičů doplácí dítě. Proto stop střídavce!!

9 2
možnosti
Foto

Nechci se vás nijak dotknout, ale nemáte pravdu...

2 8
možnosti
Foto

Na tyto případy, kdy se jeden rodič snaží uzurpovat si dítě jen pro sebe, je nutné poukazovat a medializovat je (i když se to nepřátelům péče obou rodičů pochopitelně nelíbí). Jinak hrozí, že Kryšpín, ale i Sofinka, Kája a spousta dalších dětí zůstanou pouze s takovými rodiči, odcizí se od druhého rodiče a ani se nebudou mít kde dozvědět pravdu.

Vaše příběhy budeme rádi publikovat na portálu Střídavka.

2 9
možnosti

Já se domnívám, že malé dítě má být s mámou, tomu skutečně nevysvětlíte, že máma mu na dva dny zmizí, zvlášť pokud je ve věku, kdy je na ní doslova přilepené. V tomto směru pro malé děti nesouhlasím se střídavou péčí.

Ke křtinám: já nevím, jak vy, ale já nechala pro naši malou vyšít křticí dečku, což je u křtu tradice, s datem křtu. Tak kam ho asi posunout? Nicméně považuju za smutné, že se nedokážou dohodnout. To prckovi neprospívá...

8 4
možnosti
Foto

Souhlasím, dítě má být s mámou... Ale zároveň má být také členem rodiny. Dnes už jsou i někteří tátové na mateřských, moderní rodiče se prostě doplňují v péči už i o velmi malé děti a to je moc dobřeVPrávě na základě této láskyplné péče a důvěrné blízkosti se utváří velmi pevný vztah mezi pečující osobou (osobami) a dítětem. Kryšpín už v podstatě střídavou péči má, jen místo táty se máma střídá s chůvou...

Ohledně křtin - máte pravdu, rok prý to zařizovali, tak se určitě mohli domluvit tak, aby tam otec na 100% byl...

3 9
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS