Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Proč učitelka nemůže svěřené děti vychovávat?

No přeci proto, že každé pochází z jiné rodiny a tedy je vychovávno k jiným hodnotám. V okamžiku, kdy učitelka začne dítě vychovávat k jiným hodnotám než ho vychovávají jeho rodičů, dochází v mysli dítěte ke střetu hodnot, což má devastující vliv na jeho morálku. Ze střetu hodnot stejně vychází vítězně rodina (a tedy roste odpor ke škole a institucím obecně), ale i ta rodina z toho vychází oslabená.

Samozřejmě, že do určité míry i učitelka děti vychovává - ale nepřímo, svým příkladem, svými osobními a dětem NEVNUCOVANÝMI postoji. Jakmile se pokusí o výchovu přímou, zasahuje do výsostné sféry rodiny a je zle.

0 0
možnosti
KT

Upřímně řečeno, kdybych se měla týden co týden stěhovat z bytu do bytu tak mi z toho hrábne. Dnes jsem již dávno babičkou, ale živě si vzpomínám, že jsem se na prázdniny stěhovala na chalupu se všemi svými věcmi a aklimatizace mi trvala několik dní. Některým dětem to třeba nevadí, ale jiné to může narušit na celý život. Vy všichni zastánci střídavé péče hledíte pouze na sebe a své potřeby a dítětem v podstatě manipulujete. Nechcete připustit, že každý je jiný a má svoje vlastní potřeby.

3 1
možnosti
Foto

Přestože každý je jiný, děti mají jednu věc společnou: Ke zdravému vývoji potřebují mámu a tátu. A po rozvodu je bohužel těžko mohou mít společně, tak je lepší mít je aspoň jednotlivě, než o jednoho z nich přijít.

0 1
možnosti
Foto

Zdravím, dlouho jste tu nebyla...:-)

1 0
možnosti
Foto

Děkuji a také zdravím... měla bych se asi polepšit ;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1437x
Neživím, nepřepínám, ale pořád něco řeším...

 

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy