Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dlouhovláskový podvod? Část 5 – spolupráce s „Onkoláčky“

Dlouhovláska zřejmě poskytla několika nemocným dětem paruky z umělých vlasů, přitom je ale vydávala za pravé a vyrobené na míru z darovaných vlasů. To už jsme tu měli. Co tam máme dál?  

Co vše se skrývá v pozadí? A především, proč byla ve skutečnosti ukončena spolupráce s nadačním fondem Šance onkoláčkům? A pak je tu ještě celá řada dalších otázek. A ne na každou lze vždy snadno najít pravdivou odpověď. Pojďme se o to alespoň pokusit.   
     1) Dočkáme se místo pouhých  sebelítostivých výlevů na videu skutečné nápravy za ty falešné paruky? Veřejné omluvy, finančního či jiného odškodnění těm poškozeným dětem? Nebo prostě čehokoliv, co by aspoň částečně napravilo tento závažný přešlap? No, uvidíme. Zatím tomu nic nenasvědčuje…
      2) Dalo se předem odhadnout,  že poskytované paruky jsou umělé? Možná tak trochu ano.  Zvlášť odborník by to asi poznat měl. Stačí zkouška ohněm - viz předchozí článek.  

hair

Podezřelé bylo podle mě už to, když se mnohdy nemocným pouze měřil obvod hlavy.  Pro paruku z pravých vlasů zhotovenou na míru se však většinou vyrábí jakýsi přesnější „otisk“ hlavy pomocí speciální fólie. Také bylo dost divné, když si nemocné holčičky mohly  při předávání paruky vybírat třeba přímo v nemocnici ze tří různých odstínů  – ale která z těch tří různých paruk byla teda ta pravá vyrobená z pravých vlasů a navíc na míru? Možná to bylo jen na zkoušku, nevím... Podle mě – prostě a jednoduše - pokud tvrdím, že je něco pravé, musím za to dát ruku do ohně, je to otázka podnikatelské cti!
       3) A hlavně - proč vlastně nedávno „ z ničeho nic“ vypověděla  Šance onkoláčkům   dlouhotrvající spolupráci s Dlouhovláskou? Prý to bylo jen kvůli délce vlasů. Ta délka, to je totiž moc důležitá věc – hlavně teda fakt pro prodlužování. Protože ty darované paruky –  sahají snad vlasy těm holčičkám až skoro po zadek? Ale zpět k původní otázce: Nadace, od které Dlouhovláska automaticky všechny darované vlasy přebírala, údajně  už nesplňuje požadavky, které si majitelé Dlouhovlásky stanovili.  Onkoláčci prý posílali vlasy 30 až 35 cm dlouhé, kdežto Dlouhovláska chtěla nově navýšit délku darovaných vlasů až na 40 až 45 cm. Tolik aspoň k tomu říká Onkoláček.  Ale Dlouhovláska mlčí. Úplně. A na jejích stánkách se však informace  o vzájemné spolupráci  s Onkoláčkem nadále vyskytují. Přijde vám to normální? Mně ne. A  jakou roli v tom hraje jakýsi Petr Štál? A jak to bylo s údajným úplatkem za zachování spolupráce? To fakt taky nevím…
         4) Jen pro vysvětlenou - jak to vše funguje (nebo fungovalo?)?  Dlouhovláska stříhala vlasy dárcům ve svých salonech, na akcích, koncertech, přijímala balíčky vlasů od dárců na své adrese a také přebírala veškeré vlasy zaslané fondu Šance onkoláčkům. Nyní již tvrdí, že vlasy od dárců určené pro výrobu paruk skladuje odděleně v nové vlásenkářské dílničce.   A že je měří, váží, eviduje. Také poskytuje dárcovské certifikáty. Jenže kolik těch darovaných vlasů ve skutečnosti za tu dobu, co Dlouhovláska „pomáhá“ vlastně bylo a jaké procento z toho se použilo na výrubu paruk pro potřebné? To se asi nikdo nedoví…. Když budete pátrat na jejich stránkách, tak získáte dojem, že sami v tom nemají moc jasno.
          5) A co znamená, když Dlouhovláska tvrdí, že „pomáhá dvakrát“? No poprvé,  že prý paruky z “pravých“ vlasů vyrobené  „na míru“ daruje zcela zdarma – to znamená, že ten obdarovaný jakože nic neplatí. Ale logicky – co by to byl za dar, kdyby se za něj muselo platit?  Přitom ale na svém transparentním účtu vybírá prostředky na výrobu jednotlivých  paruk pod určitým variabilním symbolem. Říkám si, kdo asi takto konkrétně té holčičce peníze pošle? Není to snad především nějaký okruh známých a blízkých? A je to pak ještě zadarmo? A podruhé – Dlouhovláska daruje nějaké peníze přímo na účet Onkoláčkům.  Dohledala jsem například, že za rok 2016 to bylo 103 100,-  a v roce 2017 pak 244 500,- Kč. Prý tyto částky odpovídají ceně za darované vlasy. Jenže kdo to dokáže? Podle mě by to spíš mohla být cena vlasů obdržených za 1 – 2 měsíce. Ale to je jen můj odhad. Možná je to ve skutečnosti ještě mnohem horší.
         Když jsem se snažila do hloubky prostudovat vše o Dlouhovlásce, objevovala jsem prostě další a další  velmi zarážející informace. Mnohé otázky  zůstaly bez odpovědí. Ale na pár věcí jsem taky přišla. Tak o Dlouhovlásce a o její majitelce napíšu ještě příště, co šokujícího jsem zjistila. Snad to stihnu rychle. A pak už se budu věnovat těm dalším nadačním fondům a vezmu pěkně jeden po druhém...
 

 

 

Autor: Vlasta Hurtová | pondělí 9.9.2019 9:09 | karma článku: 13,84 | přečteno: 1053x
  • Další články autora

Vlasta Hurtová

Myši patří do nebe

Tento článek není recenzí, jen spíš určitým zamyšlením se nad tímto filmem... Varuji předem, že asi obsahuje spoiler! A omlouvám se za tu morbidní fotku, ale když je to o smrti myšky, tak toto jsme před časem našli!

11.2.2022 v 22:55 | Karma: 10,68 | Přečteno: 321x | Diskuse| Kultura

Vlasta Hurtová

Dlouhovláska 2

A už od dob Libuše víme, že dlouhé vlasy neznamenají automaticky i dlouhé vedení. Ale někdy, bohužel, zasáhne naši korunu krásy zákeřná nemoc... A co s tím pak?

10.2.2022 v 6:51 | Karma: 5,89 | Přečteno: 216x | Diskuse| Občanské aktivity

Vlasta Hurtová

Dlouhovláska 1

Dlouhovlásky zde byly, jsou a budou! A už od dob Libuše víme, že dlouhé vlasy neznamenají automaticky i dlouhé vedení. Jenže ne každému je v tomto směru přáno. A někdy, bohužel, zasáhne naši korunu krásy i zákeřná nemoc...

9.2.2022 v 17:22 | Karma: 12,42 | Přečteno: 560x | Diskuse| Občanské aktivity

Vlasta Hurtová

Drzý "ksicht"

Rodiče většiny puberťáků ví až moc dobře, o čem mluvím... Koulení očima, pohledy do stropu, odvracení tváře, různé zvláštní a ošklivé úšklebky. Kde na to berete trpělivost? Jak to zvládáte?

19.2.2020 v 7:30 | Karma: 12,91 | Přečteno: 527x | Diskuse| Společnost

Vlasta Hurtová

Pane Hermane, na slovíčko...

Máte mnoho odpůrců i zastánců. Rozhodně nenecháváte lidi kolem sebe vlažnými a to je dobře. Možná, když v lidech vzbudíte nějaké emoce, přimějete je tím i trochu se zamyslet...

17.2.2020 v 7:05 | Karma: 11,78 | Přečteno: 602x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

Dostával jsem balíčky, ne peníze, řekl Bystroň ke kauze úplatků od Rusů

26. dubna 2024  16:37,  aktualizováno  16:50

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v...

Wau, skvělé, úžasné. Podvodníci imitují známé weby, falešné jsou i komentáře

26. dubna 2024  16:39

Internetoví podvodníci zneužívají zavedené značky a snaží se tak z lidí vylákat peníze. Podvrhnuté...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1437x
Neživím, nepřepínám, ale pořád něco řeším...

 

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy